Olyckan inträffade på väg 1578 i Tranemo. Foto: Joakim Eriksson

Barn slungades ur bil i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En bil voltade av vägen i Tranemo under söndagseftermiddagen. Ett barn som befann sig i bilen ska ha slungats ut och förts med ambulanshelikopter till sjukhus. Den vuxne föraren misstänks nu för grovt rattfylleri.

– Det kunde ha gått väldigt illa, säger polisens förundersökningsledare.

På söndagen körde en bil av vägen och voltade på länsväg 1578 i Tranemo i Västergötland. En vuxen och två barn befann sig i bilen, och ett av barnen slungades ut i olyckan.

– Barnet är fluget med ambulanshelikopter till sjukhus, sa polisens vakthavande befäl Morten Gunneng då.

Den vuxne och det andra barnet ska ha klarat sig utan skador.

”Allvarligt men stabilt”

Barnet, som är i förskoleåldern, fördes till sjukhus i Göteborg med ambulanshelikopter. Skadeläget är allvarligt men stabilt, enligt sjukhusets presstjänst.

Misstänkt rattfylleri

Det är oklart varför bilen voltade av vägen, men polisen misstänker att den vuxne föraren körde rattfull och har därför inlett en förundersökning om rattfylleri.

– Den vuxne personen är avförd till sjukhus för provtagning. I nuläget jobbar vi vidare utifrån den brottsmisstanken, sa Morten Gunneng.

Fortfarande på sjukhus

Under måndagen vårdades det skadade barnet fortfarande på sjukhus. Läget bedöms fortfarande som allvarligt men stabilt.

Polisen har ändrat brottsrubriceringen till grovt rattfylleri och bilen är tagen i beslag.

– Det är tur att det inte blev fler skador. Det kunde ha gått väldigt illa, säger Peter Apelqvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Den misstänkta är inte firhetsberövad.

Väg stängdes av

Larmet kom vid klockan 16 på söndagen, och vägen stängdes av. Vid 17:30 var vägen återigen öppen för trafik, men med begränsad framkomlighet under bärgningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.