Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Penny Skylborg och Ebba Nymans läskiga gäng, när de går ut för att gå ”bus eller godis” i Uddevalla. Vilka dörrar väljer de att knacka på? Hör i klippet ovan. Foto: Linus Angvarson Valberg/SVT

Barnens regel för bus eller godis under halloween: ”Måste finnas pumpor”

Uppdaterad
Publicerad

Vad är det som gäller när när man knackar på dörren? I Uddevalla har barnen rett ut oklarheter kring hur ”bus eller godis” ska gå till – och gjort sin egen vett och etikett.

”Bus eller godis” är en dörrknackningstradtion som sträcker sig långt tillbaka i tiden i samband med firandet av Halloween, när barn klär ut sig läskigt och knackar dörr för att fråga om godis – annars riskerar huset att utsättas för ett bus.

I klippet ovan får du möta Penny Skyllborg, 11 år och Ebba Nyman, 11 år som berättar vilken regel som gäller kring vilket hus man får knacka på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.