Foto: SVT

Bensinupprorets manifestationer ställs in

Publicerad

Det uppmärksammade bensinupproret skulle ha haft manifestationer på olika platser runtom i Sverige i morgon fredag.
Men nu får de ställas in – tillståndet från polisen hann inte komma in i tid enligt arrangörerna.
– Det är jättetråkigt, säger Janne Berglund som startade Facebookgruppen som en reaktion mot vad han tycker är för höga bensinpriser.

På bara en dryg månad har Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 fått över 200 000 medlemmar. Anledningen till sidans uppkomst är, enligt sidan, att man vill väcka opinion kring frågan om prishöjningar på bilbränslen.

Planen har varit att flera manifestationer skulle äga rum under fredagen på olika platser runtom i Sverige. Men polisens tillstånd har inte kommit in i tid, skriver gruppen på sin Facebooksida, som nu väljer att ställa in alla manifestationer.

– Det är jättetråkigt, det tycker jag verkligen, säger boråsaren Janne Berglund som var den som startade Facebookgruppen.

Vill inte liknas vid Gula västarna i Frankrike

Manifestationerna som skulle ägt rum kan påminna om Gula västarnas manifestationer i Frankrike – och som ofta blivit väldigt våldsamma. Gula västarnas protester har också rört höjda bränslekostnader.

Men det tycker inte Janne Berglund folk ska vara oroade för.

– Vi hade planerat olika fredliga aktioner runtom i landet. Inget mer än det, säger han.

Planen nu är att skjuta fram det hela en vecka.

– Vi vill vänta in tillståndet och jag tror att vi kommer kunna genomföra det nästa fredag istället, säger Janne Berglund.

Därför startade Janne bensinupproret. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer