Bert Karlsson samarbetar med Kristdemokraterna under deras förvalsturné. Foto: TT

Bert Karlsson åker på valturné med Kristdemokraterna

Uppdaterad
Publicerad

Bert Karlsson åker på valturné med Kristdemokraterna. Tanken är att han skall ställa frågor till partiledaren Ebba Busch Thor. Däremot skall han inte hamna på någon riksdagslista.

När Kristdemokraterna startar sin förvalturné i mars så kommer Bert Karlsson följa med. Kristdemokraterna skall besöka ett tjugtotal platser i landet under våren.

– Det stämmer att han skall vara med. Vi har en överenskommelse att han vid publika arrangemang skall agera utfrågare av Ebba Busch Thor, säger Peter Kullgren, valledare för KD.

Inte på någon lista

Bert Karlsson kommer dock inte vara med på alla möten. Inte heller innebär hans arbete att han hamnar på någon lista i samband med valet i höst.

– Han är inte kandidat på någon lista. Vi har kommit överens om att han skall ställa frågor, säger Peter Kullgren.

Varför väljer ni just Bert Karlsson?

– Vi tror han kan ställa kniviga frågor och att publiken kan få större utbyte än vid en vanlig partidebatt, säger Peter Kullgren.

Ny demokrati

Bert Karlsson var partiledare för Ny Demokrati under början av 90-talet, ett högerpopulistiskt parti med restriktiv flyktingpolitik som tydligaste kännetecken.

– Vi är inte oroliga över hans tidigare karriär i Ny Demokrati, säger Peter Kullgren.

Ser ni det som en fördel?

– Bert Karlsson har gjort mycket. Vi ser det som en fördel att han suttit riksdagen och vi delar hans oro över sjukvårdssituationen i Sverige, säger Peter Kullgren, valledare för KD.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer