Grästorp kyrka. Arkivbild. Foto: SVT

Berusade bongospelare stal prästkläder i kyrka

Uppdaterad
Publicerad

Två män tog sig in i Grästorps kyrka genom att slå sönder ett fönster. Därinne välte de olika föremål, sprutade med brandsläckare i sakristian och satte även i gång klockorna som slog ett antal gånger.

Det var runt halv fyra natten till lördag som polisen larmades om ett inbrott i kyrkan i Grästorp. Två män hade tagit sin i genom att slå sönder ett fönster, därinne välde de olika föremål, sprutade med brandsläckare och satte också igång kyrkklockorna.

När männen lämnade kyrkan var de iklädda prästkläder. Då hade de övergått från kyrkklockorna till att spela på en bongotrumma, skriver polisen på sin sajt.

– Det var vittnen som dels hörde klockspelet och reagerade på att något var konstigt: det var mitt i natten, samt att det inte lät som det brukade. Vittnen har också sett dem lämna kyrkan spelandes på en bongotrumma, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.

Enligt vittnen var männen troligen berusade.

En anmälan om stöld genom inbrott, skadegörelse samt försök till grov skadegörelse är upprättad. Förutom prästkläderna och bongotrumman – troligen ett av de instrument som förvarades i kyrkan – verkar inget annat saknas.

– Vi har inga misstänkta men kunde säkra en del spår, det är lite olika saker som hittats på marken och inne i kyrkan. Det var en otrolig röra där inne. Vi hoppas kunna gripa dem, det här är väldigt tråkigt för kyrkan, säger Caroline Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.