På en pressträff, sent på tisdagseftermiddagen, kom styrelsen för Skaraborgs sjukhus med beskedet: Akuten blir kvar.

Beskedet: Akuten blir kvar på sjukhuset i Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen nedläggning av akuten vid Lidköpings sjukhus. Det beskedet kom från de styrande sjukhuspolitikerna på tisdagseftermiddagen. Tvärtom ska det nu utredas om sjukhuset kan få fler operationer.

Oron har varit stor för att akuten vid Lidköpings sjukhus ska komma att läggas ner när Skaraborgs sjukhus ska spara 350 miljoner.

På en pressträff, sent på tisdagseftermiddagen, kom styrelsen för Skaraborgs sjukhus med lugnande besked. Akuten blir kvar, vilket NLT var först med att rapportera.

Akuten blir kvar och istället ska det nu utredas om sjukhuset i Lidköping kan få fler uppdrag och operationer, genom att bland hämta hem operationer som görs utanför Skaraborg.

Den stora utmaningen blir hur hur fler planerade operationer ska kunna genomföras då det redan i dagsläget är brist på personal i Lidköping.

– Det är därför vi gett ett utredningsuppdrag till sjukhusdirektören för att se på möjligheten att göra detta, säger Anna-Karin Skatt (S), ordförande sjukhusstyrelsen, till P4 Skaraborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.