I ett sms till SVT Nyheter Väst tillbakavisar Jihad Mohammad, vd för EV Electra, att det är beslutat att trollhättebilen Emily ska produceras i Italien Foto: SVT

Ägaren tillbakavisar uppgifter om Nevs-bilen: ”Inte beslutat”

Uppdaterad
Publicerad

Nevs-utvecklade elbilen Emily GT kommer tillverkas i Italien – inte i Trollhättan. Det beskedet gav ägaren Jihad Mohammed till sajten Carup.se.

Nu tillbakavisar han uppgifterna till SVT Nyheter Väst.

Redan i december meddelade Jihad Mohammad, vd för EV Electra, att man ville satsa på produktion i Europa, enligt Carup.se, och nu står det klart att företaget kommer inleda produktionen i Italien, något som även Ttela berättat om.

Inledningsvis fanns uppgifter om att elbilen Emily GT, som utvecklats av Nevs i Trollhättan, skulle komma att tillverkas på fabriken. Löftet om en bilproduktion i Trollhättan skulle alltså inte uppfyllas.

I ett SMS till SVT Nyheter Väst tillbakavisar Jihad Mohammad de uppgifterna.

Vet inte det än. Vi har inte beslutat vilka bilar vi ska göra i Italien.”

Beslut om tillverkning av Emily GT kommer i slutet av månaden. Jihad Mohammed skriver också på sociala medier:

”Ja... Vi gav ett erbjudande om att köpa en fordonsfabrik i Italien och det godkändes till slut igår (inte Mareratifabriken) och på den här nya spelplatsen kommer vi bygga elbilar som kommer göra alla chockade”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Väst fick köra elbilen Emily GT och lyckades hitta en gnutta av arvet från Saab. Foto: Maria Phillips/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.