Coronapandemin har slagit hårt åt nöjesparkerna. Foto: Skara Sommarland/TT

Liseberg och Skara sommarland öppnar

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett tufft år för nöjesparkerna kom på onsdagen glädjebeskedet från regeringen. Nu öppnar Liseberg och Skara sommarland.

I dag meddelade regeringen att den 1 juni så införs lättnader i de restriktionerna som hindrat nöjeparker från att öppna. Ett besked som togs emot med glädje av bland annat Skara sommarland.

– Det känns jättekul. Vi har väntat i 580 dagar så det har varit ganska ansträngande, säger Janne Nilsson som är Vd.

Coronapandemin

Vissa restriktioner

Skara sommarland öppnar portarna den 5 juni. Då kommer 525 personer i personalen ta hand om besökarna. Men det blir inte som det brukar.

– Vi kommer ha förbokade biljetter och människor får komma i intervaller. Vi kommer även reducera antalet besökare. Normalt har vi runt 8 000 en bra dag nu kommer vi begränsa antalet till max 6 000 besökare och därigenom följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer, säger Janne Nilsson.

Liseberg öppnar 3 juni

Under eftermiddagen tog även Liseberg beslut om säsongstart.

– Regeringens beslut var jätteefterlängtat och nyss bestämde vi oss för ett premiärdatum och det blir den 3 juni, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Nöjeparken erbjuder just nu 1 200 personer anställning inför säsongen men det kan bli fler om restriktionerna lättar. Normalt sett är det mellan 25 000 och 30 000 besökare en bra dag på Liseberg. Nu kommer det vara färre.

– Ja, restriktionerna gör att vi kommer ta emot runt 5 000 besökare per dag och allt kommer ske via förbokade biljetter, säger Julia Vasilis.

I klippet berättar vd:n Janne Nilsson om hur coronapandemin påverkat nöjesparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet