Pensionären Lars Brandin framför sin trollskog. Foto: SVT

Lars har byggt populära trollskogen i Kållered – nu kräver Mölndals stad att den rivs

Uppdaterad
Publicerad

Pensionären Lars Brandin byggde en hemmagjord troll- och tomteskog i Kållered som lockat mängder av barnfamiljer och förskoleklasser. Men det finns ett problem: bygget saknar tillstånd. Nu kräver Mölndals stad att hela stället rivs.

– Det är chockartat, säger Lars Brandin.

I två års tid har tusentals besökare vandrat längs trollstigen och besökt tomtelandet i Kållered. Lars Brandin uppskattar att han lagt 2 000 timmar på parken. Men nu tycks snart sagan vara slut och alla troll måste bort.

Enligt Mölndals stad är området naturmark och det finns en kulturstig som ska stärka kunskapen om områdets historia. 

– Jag upplever det som att jag haft tillstånd för detta, säger Lars Brandin, initativtagare och kreatör bakom Trollstigen.

SVT Nyheter Väst har under två dagar sökt ansvariga på Mölndals stad som inte återkommit. Men till Mölndals-posten har Johan Jillmyr, enhetschef på tekniska förvaltningen, sagt att det visserligen funnits en muntlig överenskommelse men inte något arrende för marken och att trollskogen blivit större än kommunen tänkt sig.

I klippet ovan kan du följa med in i trollskogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.