Foto: TT

Beslut om längre öppettider på krogar får vänta

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att krogarna i Göteborg ska få servera alkohol till klockan 05 både på fredag och lördag togs aldrig upp på kommunfullmäktige under torsdagen.

Under torsdagen skulle kommunfullmäktige ta beslut om att förlänga serveringstiden för alkohol, men ärendet sköts upp.

– Alla motioner blev bordlagda i går och kommer tas upp i mars, säger Lena Malm (S) kommunfullmäktiges ordförande.

Det var liberalernas Helene Odenjung som skrev en motion förra året om att ändra serveringstiderna för alkohol i Göteborg. Odenljung föreslog att senast serveringstid i Göteborgs stad ändras till klockan 05 alla dagar i veckan.

Kommunstyrelsen beslutade att begränsa förslaget till ändrade öppettider enbart skulle gälla fredagar. Om kommunfullmäktige röstar ja i mars, innebär det alltså att Göteborgs krogar får servera alkohol till klockan 05 både på fredagar och lördagar.

Politikerna har gjort en helomvändning efter det kritiserade beslutet för några år sedan när man drog ner på öppettiderna under fredagnätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.