Den ökade spridningen av coronaviruset gör att sjukhus nu återinför restriktioner för anhöriga och närstående besökare. Foto: SVT

Besöksrestriktioner på NÄL i Trollhättan och Uddevalla sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den ökade spridningen av coronaviruset gör att sjukhus nu återinför restriktioner för anhöriga och närstående besökare, skriver Dagens Medicin.

Det gäller bland annat Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan och Uddevalla sjukhus, där antalet inlagda för covid-19 fyrdubblats de senaste tio dagarna.

På de två sjukhusen tillåts numera max två besökare per patient och tillfälle. Besökare måste också bära munskydd.

Sedan den 5 juli rekommenderar Sahlgrenska Universitetssjukhuset att besök till inneliggande patienter undviks. Alla besökare rekommenderas att använda munskydd i sjukhusets lokaler.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler blir smittade av den nya Omikronvarianten BA5. Starta klippet för att höra Magnus Gisslén förklara vad ökningen av nya varianten beror på. Foto: Alva Karlsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.