Betalade ut en miljon för mycket i lön

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal anställda vid bemanningsföretaget Randstad i Trollhättan har fått belopp mellan en tusenlapp cirka 15.000 kronor för mycket i lön. Två gånger.

Totalt rör det sig om ungefär en miljon kronor för mycket som betalats ut, och ärendet ska nu förhandlas centralt, skriver IF Metall Norra Älvsborg på sin hemsida.

Fackförbundet anser att medlemmarna ska få behålla pengarna, då de inte hade någon anledning att tro att de fått för mycket. Företaget har erbjudit att skriva ner fordran med 35 procent och att återbetalningen ska fördelas på resten av året, ett bud som en del av medlemmarna accepterade. Ranstad ville dock att ”alla eller ingen” skulle gälla, så nu är de lokala förhandlingarna avslutade och IF Metall kommer kräva att ärendet ska tas upp på central nivå, skriver förbundet.

Företaget har inte rätt att tvångskvitta pengarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.