– Jag har ju tänkt tanken att om detta händer dagtid när man är ute i trädgården och arbetar, det är inte så roligt, säger Håkan Karlsson Foto: Privat

Bil körde in i deras trädgård – för tredje gången

Uppdaterad
Publicerad

När Håkan Karlsson och hans hustru vaknade på morgonen upptäckte de en bil i sin trädgård. För tredje gången på bara ett par år hade en bil kört rakt fram i den intilliggande T-korsningen och rakt in i parets trädgård.

– Jag tänkte: ”Inte nu igen..”, säger han till SVT Nyheter Väst.

Enligt polisen ska bilen ha kört av vägen och hamnat i Håkan Karlssons trädgård någon gång under natten till torsdagen.

– Det är tredje gången nu som det här hänt och som det blivit åverkan på tomten. Jag tänkte det att inte nu igen. Det ställer ju till det en hel del med att kontakta försäkringsbolag och få det åtgärdat. Och så ser det ju tråkigt ut under tiden, säger Håkan Karlsson till SVT Nyheter Väst.

För hög fart

Första gången paret fick oväntat besök var för ett par år sedan då en bil körde in på tomten på samma sätt som denna gången.

Förra hösten var det dags igen då en bilist sladdat in på sniskan genom staketet. Och natten till torsdag var det alltså dags igen.

– Det måste varit någon som höll för hög hastighet, säger Håkan Karlsson.

Olyckliga tillfälligheter

Parets bostad ligger i anslutning till en T-korsning, efter en skymd kurva, utanför Borås. Gällande hastighet på vägen fram mot korsningen, där föraren egentligen ska svänga vänster eller höger, är 70 kilometer i timmen.

Precis före korsningen finns en stoppskylt uppsatt. Håkan Karlsson har därför inga synpunkter på hur Trafikverket hade kunnat göra något annorlunda för hans säkerhet.

– Jag gissar att det är olyckliga tillfälligheter. Men jag har ju tänkt tanken att om detta händer dagtid när man är ute i trädgården och arbetar, då är det naturligtvis inte så roligt. Kåken ligger ju nära vägen så det är ju bara så det är, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.