Bilförare misstänks försökt köra på poliser i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en stillastående bil i Marieholmstunneln på tisdagseftermiddagen ledde till att en polis klämdes i en bildörr och två andra poliser höll på att bli påkörda när bilisten smet.

– Vi utreder det här som försök till mord och grov misshandel, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Tre personer befann sig, enligt polisen, inledningsvis i bilen som fick stopp i tunneln. Två lämnade och gick från platsen medan den tredje stannade kvar i bilen.

Kläms i bildörren

När poliser på plats pratade med mannen i bilen kom en andra bil och mannen ska då ha slitit sig från polisen och kastat sig in i den andra bilen.

– En polis försöker få tag i honom men kläms i bildörren. Samtidigt försöker två andra poliser stoppa bilen men får hoppa undan för att inte bli påkörda när den kör iväg, säger Peter Adlersson.

I nuläget har polisen inte hittat vare sig den misstänkte mannen eller bilen han flydde i.

Ingen polis skadades allvarligt i samband med händelsen som nu utreds som försök till mord, grov misshandel och främjande av flykt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.