Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tobias Welander, vice regiondirektör för Bilia väst Foto: SVT

Bilförsäljaren om elbilstrenden: ”Det blir vanligare och vanligare”

Uppdaterad
Publicerad

Miljöforskare som SVT talat med anser att Volvos satsning på en ny stor och tung elbil är ett dåligt val för klimatet. Samtidigt ser återförsäljare en ökande efterfrågan för större bilar.

– Det blir vanligare och vanligare att man väljer en bil där man sitter lite högre, en SUV eller den typen av bil, säger Tobias Welander, vice regiondirektör för Bilia väst.

Volvo Cars presenterade på onsdagen sin nya nya el-suv EX90 i Stockholm inför ett mycket stort medieuppbåd, vilket SVT rapporterade om.

Intresset var även stort hos biltillverkarens återförsäljare, som redan första dagen fick beställningar på den nya bilen.

Miljöforskare som SVT talat med efterlyser mindre och snålare elbilar, och i en debattartikel i SvD uppmanar de biltillverkarna att bygga mindre elbilar.

Samtidigt säger en av Volvos återförsäljare i Göteborg att det finns efterfrågan och en trend om större bilar.

Hör Tobias Welander i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.