Jan Johansson, förundersökningsledare Boråspolisen. Foto: SVT

”Det är en vidrig och fruktansvärd händelse”

Uppdaterad
Publicerad

En bilist kom körande i Borås under lördagskvällen då ett ungdomsgäng började kasta ägg på hans bil. Bilisten stannade bilen och frågade vad de höll på med.
– Då blev han brutalt sparkad och slagen i ansikte och huvud av uppemot 15 personer. Hans käke är avslagen och tänder utslagna, säger polisen Jan Johansson till SVT Nyheter Väst.

Det var i höjd med Almåsgymnasiet i centrala Borås som ett ungdomsgäng på 10 till 15 personer började kasta ägg på en bil som kom körande efter Alingsåsvägen. Bilisten, som är i 25-årsåldern, stannade och frågade vad de höll på med.

De kommer då enligt polisen fram till bilen och ger sig på mannen med sparkar och slag. 25-åringen lyckas till slut ta sig därifrån för att springa till polishuset som ligger i närheten.

Käken avslagen

– Han var så skadad när han kom till polishuset att vi kallade på ambulans direkt. Hans käke var avslagen och även tänder utslagna och han har nu opererats på Sahlgrenska, säger Jan Johansson till SVT Nyheter Väst på söndagsförmiddagen.

När polisen kom till platsen för misshandeln så var bilen sönderslagen.

– Alla rutor var krossade och bilen alldeles bucklig. Den har tagits i beslag och vi ska göra en teknisk undersökning av bilen.

Hur ser du på det här?

– Det är en vidrig och fruktansvärd händelse. Hela samhället uppmanar till civilkurage och att man ska säga till när någon beter sig felaktigt. Det gjorde han och nu får han verkligen lida för det.

Enligt polisen har ingen gripits, men förhör med vittnen kommer att hållas under söndagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer