Biljettkontrollant sparkad medvetslös på Drottningtorget

Uppdaterad
Publicerad

En biljettkontrollant misshandlades så svårt att han svimmade. Händelsen skedde strax efter att en resenär utan giltigt färdebevis tagits av spårvagnen för kontroll. Polisen har gott hopp om att kunna identifiera och gripa gärningsmannen.

Misshandeln skedde vid halv niotiden på onsdagsmorgonen. En ung man kunde inte visa giltig biljett för kontrollanterna på spårvagnen. Mannen togs därför av spårvagnen vid Drottningtorget i centrala Göteborg för identitetskontroll.

– 08.34 fick vi larm från Securitas om att en manlig biljettkontrollant blivit misshandlad och nedsparkad till marken vid Drottningtorget. Det var kontrollanter som gjorde en kontroll på spårvagn nummer 11. Där var en kille som vittnen uppskattar vara cirka 26-27 år. Han plockades av vagnen och där utanför blev alltså en av kontrollanterna misshandlad, berättar polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Flydde från platsen

Gärningsmannen sprang efteråt därifrån, i riktning mot Nordstan.

– Vi har sökt honom men utan att hitta honom, säger Thomas Fuxborg.

Kontrollanten låg avsvimmad en stund. En resenär som var läkare kunde hjälpa honom på plats.

– Han kördes till Sahlgrenska. Han har inga synliga skador, men eftersom han varit avsvimmad en stund ska han undersökas ordentligt, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har gott hopp om att kunna identifiera gärningsmannen, eftersom det finns övervakningskameror både på spårvagnarna och på Drottningtorget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.