Blåvitt-supportern Robert längtar till IFK Göteborgs matcher igen Foto: SVT

Blåvitt-fantastens längtan – efter ett år utan publikmatcher: ”Har varit svårt”

Uppdaterad
Publicerad

Robert Wright kallar sig för IFK Göteborgs största fan och har samlat ihop tusentals blåvitt-prylar. Men att inte få gå på favoritlagets matcher under pandemin har lämnat ett stort tomrum.

 – Det har varit svårt, berättar Robert, som längtar tillbaka till Ullevis hejarklack mer än någonsin.

Starta klippet ovan för att höra Robert berätta mer och för att kika in i hans blåvitt-fyllda hem. 

Hemma hos Robert finns inte en kvadratmeter som inte fått sin dos blåvitt. Här är väggar, hyllor och lådor fyllda med allt från löpsedlar, till matchtröjor och autografer. Totalt har han lagt ner flera 100 000 kronor på samlingsobjekt genom åren. 

– Det är nästan ett heltidsarbete att få ihop allt det här. Det är ju nästan som ett museum här hemma, säger Robert och skrattar. 

Han har varit en blåvitt-supporter sedan tonåren och gått på över 1500 matcher. Nu har han inte kunnat se en enda match på plats på över ett år. Samtidigt ser han en del positiva saker som det mynnat ut i. Nu har han till exempel  haft mer tid att hitta nya samlingsobjekt och att göra i ordning hemma.  

Har du en historia att berätta?

Varje vecka kommer vi åka ut och träffa nya personer som får berätta hur pandemin påverkar deras vardag. Vill du att pandemipatrullen ska besöka dig? Hör av dig till oss via formuläret nedan – eller skicka in en egen video, så kanske det är just DIG Pandemipatrullen åker till härnäst!

Klicka här för att komma till frågeformuläret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.