Foto: Privat/TT

BMW ska kontakta berörda bilägare

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste dagarna har SVT Nyheter Väst rapporterat om BMW-bilar som plötsligt börjar brinna under färd. Flera tittare har hört av sig och berättat att de inte fått någon information om felet.

I ett mejl till Svt Nyheter skriver BMW att man kommer att kontakta alla berörda bilägare under augusti månad så att de kan få felet åtgärdat. Beskedet kom från företagets kommunikationschef Peter Maier under onsdagskvällen. Företaget säger att de kommer att informerar samtliga berörda kunder via brev.

Totalt handlar det om 35 000 bilägare. BMW uppger att en majoritet av dem redan är kontaktade.

”Vi förstår att en spontan bilbrand är en dramatisk händelse och även kan vara en traumatisk händelse, men det är också en mycket sällsynt händelse. Vi tar varje incident på yttersta allvar och har ett team dedikerat till att arbeta med BMW-ägare, försäkringsbolag och myndigheter för att undersöka de fordonsbränder som kommer till vår kännedom.” skriver BMW i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

BRANDRISK I BMW-BILAR

Mer i ämnet