Bo Rothstein har varit professor vid Göteborgs Universitet sedan 1994. Foto: Göteborgs Universitet/Stefan Ideberg

Bo Rothstein blir professor vid Oxford University

Uppdaterad
Publicerad

Statsvetaren och samhällsdebattören Bo Rothstein har fått en permanent professur vid Oxford University.

Sedan 1994 har Bo Rothstein innehaft August Röhss professur i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Men nu kommer han att flytta västerut till England där han har fått en permanent professur i ”Government and Public Policy” vid Oxford University.

Därför kommer han att ta tjänstledigt från sin professur vid Göteborgs universitet.

– Jag kommer vara där på heltid under terminstid och föreläsa men mest forska och jag kommer ha ansvaret för forskarseminariet och för uppbyggnaden av en ny forskarutbildning, säger Bo Rothstein.

Hur känns det?

– Fantastiskt roligt att få denna möjlighet. Oxford är ett av de främsta universiteten i världen och de är dessutom särskilt starka inom mitt ämne. Till detta kommer att man nu gör en synnerligen omfattande satsning på den typ av forskning som jag sysslar med, forskning om kvalitén i samhällsinstitutionerna. Jag kommer också vara kopplad till Nuffield College som är en av de främsta samhällsvetenskapliga institutionerna i Europa, säger Bo Rothstein.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer