Inför i år inför Bokmässan väskkontroller. Foto: TT

Bokmässan inför väskkontroller

Uppdaterad
Publicerad

Bokmässan kommer i år att införa väskkontroller för alla besökare med anledning av nazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration 30 september.

Inför årets mässa har Bokmässan sett över olika säkerhetsåtgäder, vilket GöteborgDirekt var först att berätta om.

– Vi har sett över olika åtgärder som är trygghetsskapande för våra besökare. Därför inför vi väskkontroller, säger Birgitta Jacobsson Ekblom, kommunikationschef på Bokmässan.

Mer synlig polis

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat  att Svenska mässan överklagar polisens beslut att ge tillstånd till demonstrationen ska äga rum utanför Bokmässan.

– Vi samarbetar nära med vår egen säkerhetsorganisation, polisen och Säpo. Polisen kommer att ha en mer synlig närvaro på plats, säger Birgitta Jacobsson Ekblom.

”Vi lämnar inte ut några siffror”

Hur demonstrationen påverkar biljettförsäljningen vill Bokmässan inte berätta.

– Vi lämnar inte ut några siffror på hur biljettförsäljningen går, varken inför eller efter Bokmässa, skriver Tomas Belfrage, försäljningsansvarig på Bokmässan, i ett mejl till SVT Nyheter Väst.

Förra året hade Bokmässan 96.293 besökare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.