Polisens nationella bombskyddsgrupp är på plats i Göteborg. Foto: Robert Nilsson

Avspärrningarna hävs – polisen startar utredning om grovt brott

Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades vid Kallebäcksmotet i Göteborg under onsdagen. Nationella bombskyddsgruppen skickades till platsen och efter flera timmar visade det sig föremålet vara ofarligt. En förundersökning om grovt brott har inletts.

Under onsdagskvällen fick polisen larm om ett misstänkt farligt föremål under viadukten vid Kallebäcksmotet. Nationella bombskyddsgruppen skickades till platsen för att undersöka föremålet.

Medan undersökningen pågick placerade polisen ut containrar som skydd. Polisen fick också hjälp av försvarsmakten med lastbilar för att kunna spärra av vid platsen där föremålet undersöktes.

– Vi undersöker nu föremålet, sa Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region väst under insatsen.

Inget farligt föremål

Bombskyddsgruppen kunde avsluta undersökningen vid 21.30-tiden efter att de konstaterade att föremålet var ofarligt.

Föremålet ska ha funnits i en bil som nu tagits i beslag för fortsatt teknisk undersökning. Flera personer evakuerades från en närliggande fastighet i samband med insatsen, och de får återvända när avspärrningarna hävts.

En förundersökning om grovt brott har inletts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer