Det var i januari som en anlagd brand bröt ut i moskén i Borås. Nu har moskén renoverats och invigts. Foto: SVT

Borås moské återinvigdes idag

Uppdaterad
Publicerad

I början av året utsattes Borås moské för ett brandattentat och stora delar förstördes. Under fredagen invigdes moskén på nytt och det med stor uppslutning.

Borås moské invigdes efter fredagsbönen idag, det skriver Borås tidning. På plats bjöds det på mat för de stora, och hoppborg för de små.

– Till en början förstod man inte hur omfattande skadorna var. Det är en gammal byggnad med mycket trä och det har krävts en hel del renovering, säger Ahmed Mohamed, ordförande i Islamiska kulturföreningen, till bt.se.

Det var i januari som en man hällde bensin på moskén, han dömdes senare till tre års fängelse för mordbrand. Moskén fick stora skador av branden, och stängdes ner för renovering. Under tiden har församlingen hållit till i Somaliska föreningens lokaler.

– Nu ska vi försöka kompensera för den tid som gått. Vi vill glädja barnen och ge utrymme åt de äldre, säger Ahmed Mohamed.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.