Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Johansson, tillförordnad vd på AB Bostäder i Lidköping Foto: SVT

Bostadsbolagets vd i Lidköping avfärdar kritiken: ”Följt allt vi kommit överens om”

Publicerad

Den upphandlade entreprenören har lämnat fasadrenoveringen och anklagar bostadsbolaget för att inte betala ändringsfakturor. Men den kritiken delar inte det kommunala bostadsbolaget i Lidköping.

Bostadsbolaget är mitt i processen att teckna avtal med en ny entreprenör som kan ta över fasadrenoveringen av hyreshusen i kvarteret Leopard.

– Underarbetet, isoleringen och även nätningen är jättebra utfört. De som har gjort jobbet har vetat vad de ska göra, säger Peter Johansson, tillförordnad vd på AB Bostäder i Lidköping.

Gjort sig oanträffbar

I veckor har man försökte få kontakt med det upphandlade företaget. Men beskedet är beskt: företaget har bytt ägare och den tidigare vd:n har i princip gjort sig oanträffbara.

Men i ett mejl från den tidigare vd:n anklagar han bostadsbolaget för att inte betala så kallade ”ätor”, det vill säga ändringar- och tilläggsarbeten.

Blir dyrare

För bostadsbolaget kommer den avbrutna renoveringen innebära mer kostnader.

– I slutändan kommer det säkert bli dyrare, upphandlar vi en ny entreprenad tror jag den blir dyrare.

SVT har sökt företaget utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.