– Huset som var drabbat förintades i stort sett, men sedan har man lyckats rädda kringvarande hus, säger Morten Gunneng vid polisen. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

En person död efter brand i Lilla Edet

Uppdaterad
Publicerad

Ett bostadshus i Lilla Edet totalförstördes på söndagskvällen i en brand. Nu uppger polisen att de anträffat en död person i huset.

Larmet kom klockan 22.14 på söndagskvällen. Då misstänkte polisen att någon kunde ha befunnit sig i huset – men det gick inte att klargöra under natten. Brandförloppet gick för snabbt.

– Vi utesluter inte att någon kan ha befunnit sig i huset. Branden var så pass omfattande så det har inte kunnat gå att titta närmare på det just nu, sa Morten Gunneng vid polisen vid 03-tiden.

Utreds som mordbrand

Hela huset förstördes i branden. Polis och räddningstjänst är kvar under natten för eftersläckning. Händelsen utreds som en mordbrand.

– Huset som var drabbat förintades i stort sett, men sedan har man lyckats rädda kringvarande hus, säger Gunneng.

En person hittad död på måndagen

Klockan 14.03 på måndagseftermiddagen meddelade polisen att de hittat en avliden person efter branden. Offret har inte identifierats, men anhöriga har underrättats om omständigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.