– Vi har väl färre lägenheter än vi haft de senaste fem åren. Det är tyvärr så just nu att omsättningen på lägenheter inte är så stor, säger hon.
Vid årsskiftet var antalet medlemmar på kommunens sajt Boplats, tillbaka på ungefär samma nivå som 2014, innan man började ta betalt för att stå i kö - drygt 191 000 sökande.
Med bara 7 200 skrivna kontrakt under samma period blir matematiken svår att få ihop.
Uppmaningen: Hyr ut i andrahand
Och det finns ingen snabb och enkel lösning, förklarar Maria Meyer-Martins.
– Vi uppmanar personer som bor med mycket yta att hyra ut ett rum, säger hon.
Mest populärt är det att bo i Linné och Majorna, där krävs mellan sju och tio år i kö, eller 2 382 ködagar. Minst populärt är Västra Hisingen, men även där måste man vänta i närmare fyra år för att få en lägenhet.
– Men det kommer ju fler lägenheter, det byggs nytt, så vi ser fram emot nästa år att det vi ska få fler nyproducerade lägenheter helt enkelt
Takten på bostadsbyggandet i dag räcker emellertid inte långt i Göteborgs bostadskö.
– Skulle det gå undan i kön skulle vi behöva runt 20 000 lägenheter per år, men det är inte realistiskt, säger Meyer-Martins.
Tror inte att kön kommer byggas bort
Kaj Dahlman är en av besökarna på Boplats kontor i dag. Han har kommit hit för att hjälpa sin inneboende att få en egen lägenhet. Han tror inte att det kommer att ske några stora förändringar när det kommer till kötid framöver.
– Det är väl så att om man skulle bygga bort bostadskön då skulle alla bostadsrätter, villor och allting gå ner i pris, vilket skulle ställa till det också. Så jag tror inte att man vill bygga bort den, säger han.
Och för dom som väntat länge men ändå inte hittat en lägenhet, finns det inte mycket mer att göra, förklarar Maria Meyer-Martins.
– Ja, det är ju väldigt svårt men ge inte upp.
Så många ködagar krävs i Göteborg
Majorna-Linné: 2 382
Askim-Frölunda-Högsbo: 1 841
Örgryte-Härlanda: 1 748
Norra Hisingen: 1 567
Centrum: 1 533
Angered: 1 496
Lundby: 1 494
Östra Göteborg: 1 476
Västra Göteborg: 1 279
Västra Hisingen: 1 249
Siffrorna är räknat på ett genomsnitt bland de som skrivit kontrakt under 2016. Både allmännyttan och privata hyresvärdar räknas med, enligt Boplats.