Ett bråk på en biosalong i Göteborg ska senare ha eskalerat till en skottlossning. Foto: Arkivbild SVT/TT

Bråk i biosalong ska ha legat bakom skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades sent under söndagskvällen om en skottlossning i centrala Göteborg. Nu kommer uppgifter om att ett bråk i en biosalong ska ligga bakom skottlossningen.

Bråket som ledde till skottlossningen ska enligt uppgifter till GT ha startat inne på en biosalong på Biopalatset i centrala Göteborg. Tidningen rapporterar att en av de inblandade männen gick ut och väntade på en annan man med ett vapen i sin hand. När den andre mannen kom ut ska den första ha avfyrat ett skott.

– Det verkar börjat som ett gruff mellan några killar och i sambandmed detta drar en kille upp ett vapen och skjuter i luften, harGöran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen, berättat tidigare för SVT Nyheter Väst.

Polisen har inte berättat var bråket började

Polisen har dock inte bekräftat var bråket ska ha startat.

– Vi har inte bekräftat var det har varit, men det har varit någon form av verbalt bråk innan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, på måndagseftermiddagen.

En misstänkt gärningsperson ska ha flyttfrån platsen, men ingen är ännu gripen. Polisen har däremot säkrat en hylsa på platsen. Ingen person ska ha blivit skadad fysiskt vid skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.