Brand i bilverkstad i Mark

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en bilverkstad i Marks kommun under natten till fredagen. Branden orsakades troligtvis av ett elfel, enligt räddningstjänsten.

Det var vid 00.30-tiden under natten till fredagsom räddningstjänsten larmades om en misstänkt brand på Boråsvägeni Marks kommun.

– Vaktbolaget ringde in och sa att de såg rök ilokalen, så vi åkte dit, och mycket riktigt var det kraftigrökutveckling där, säger Niklas Ignell, inre befäl vid SödraÄlvsborgs räddningstjänstförbund.

Troligtvis elfel

Niklas Ignell berättar attbyggnaden är relativt nybyggd och är husrum för flera verksamheter. Påförsta våningen, där branden ska ha ägt rum, är det en bilverkstad.

– Det hade brunnit i något däck, troligtvis efter något elfel.

Trots att räddningsinsatsen gick fort och väl drabbades lokalen avsvåra rökskador, enligt Ignell. Turen i oturen var emellertid attbyggnaden var gjord av betong – vilket förhindrade spridning.

– Det var tur att vi kom i tid, för att det var ettganska stort lager. Och flera husbilar på våning två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.