Brand i flervåningshus i Hisings Backa

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen larmades Räddningstjänsten till ett flervåningshus i Hisings Backa då en brand brutit ut i en av lägenheterna. – Branden är under kontroll och ingen har behövt uppsöka sjukhus, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Räddningstjänsten larmades vid 20:01 till en brand i Hisings Backa då flera inringare upptäckt rök från en av lägenheterna.

– Det var rök i trapphuset och senare upptäckte vi lägenheten. Det är oklart var i lägenheten branden startat men vi kollar på det, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Ingen skadad

De boendena uppmanades att stanna i sina lägenheter för att inte drabbas av röken och räddningstjänsten lyckades kontrollera branden till enbart den berörda lägenheten.

– Jag har inga uppgifter kring var de som bor i lägenheten befann sig men ingen har behövt uppsöka sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.