Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett läckage vid ett oljeraffinaderi på Hisingen orsakade kraftig rökutveckling och en stor räddningsinsats. Foto: SVT

Kraftig rök på oljeraffinaderi på Hisingen – trafiken stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades efter lunch på tisdagen till ett oljeraffinaderi  i Arendal i Göteborg. Det ska ha skett ett utsläpp av råolja i gasform, enligt polisen.

Larm kom strax efter klockan 12. När räddningstjänsten kom till platsen var det kraftig rökutveckling och området spärrades av.

– Det här påverkar trafiken och man har stängt av både järnvägstrafik och biltrafik, säger Anna Göransson, polisen presstalesperson.

Flera enheter på plats

Räddningstjänsten har flera enheter på plats och i nuläget är det oklart om det föreligger någon fara för allmänheten.  Även polisen är på plats och bistår räddningstjänsten.

– Det är en kraftig rökutveckling i en industribyggnad och vi är där och jobbar, säger Christer Dyrfelt, larm-och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Läckage under en timme

Det finns inga uppgifter om personskador i nuläget. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Klockan 13:45 uppger Räddningstjänsten Storgöteborg att man är kvar på platsen för att övervaka. Det aktuella oljeraffinaderiet uppger att gasläckaget pågick under en dryg timme.

– Vi har gjort upp en plan tillsammans med verksamheten om hur vi ska gå vidare efter detta läckage, säger larm- och ledningsoperatör Henning Wallén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.