Brand i industrifastighet i Linnarhult

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt ut i en industribyggnad i Linnarhult, i nordöstra Göteborg, natten mot lördag. Branden är nu under kontroll, men räddningstjänsten väntas vara på plats större delen av dagen.

Strax före klockan 01 kom larmet. En brand hade brutit ut i en fastighet som består av flera byggnader i Linnarhults industriområde.

– Vi arbetar för fullt för att få kontroll på branden, sade Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, vid 02.

Han tillägger att ett stort antal resurser är på plats vid komplexet, som bland annat inrymmer en bilverkstad.

Vid halv åtta på morgonen meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll, och att Gråbovägen som löper längs med industriområdet åter öppnats för trafik.

Uppmaning att undvika röken

Det finns inga uppgifter om några skadade. Personer som bor i närheten av området uppmanas att försöka undvika rök som sprider sig från branden.

– Det finns inga boningshus i direkt anslutning, men en bit ifrån, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsbefäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.