Fotografen på plats vittnar om en kraftig brand i solariet. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Brand i solarium i centrala Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

– Branden var snabbt släckt men det var mycket rökspridning på platsen, säger Tony Karlsson inre befäl på räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Räddningstjänst och polis kallades till solariet strax efter klockan 04.30 på lördagsmorgonen då ett automatlarm utlöstes i lokalen.

– Det brann rejält innanför ett fönster som var trasigt. Det är oklart vad som brann, säger Tony Karlsson på räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Räddningstjänsten var på plats med en enhet och elden, som var i en foajé, kunde snabbt släckas, men de var kvar på platsen till klockan 07.30.

– Problemet var rökspridningen och att få ut röken, säger Karlsson.

Misstänkt mordbrand

Ingen person kom till skada vid branden. Det är oklart hur den startat, men polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand, eftersom det fanns risk för spridning och en ruta ska ha blivit krossad, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

– Det skulle kunna vara något som kastats in genom den rutan. Vi kommer skicka brottsplatstekniker till platsen, säger Gustafsson.

Finns det någon misstänkt för brottet?

– Nej, det gör det inte.

Lager av sot

I lokalen bredvid finns en frisörsalong som ägs av Anki Granaas. Hon blev uppringd vid 05-tiden på morgonen och fick reda på att det brann. Vid 08-tiden var hon vid arbetsplatsen.

– Jag blev lite chockad så klart när jag kom hit och såg förödelsen. Lokalen bredvid var utbränd, man kände röklukten väldigt starkt. Räddningstjänsten hade öppnat alla våra fönster och dörrar, och satt in fläktar, för att få ut röklukten. Nu väntar vi på en saneringsfirma, säger Anki Granaas på lördagsförmiddagen.

I hela salongen ligger ett lager av sot och det har även trängt in en del vatten. Men salongen har öppet idag i alla fall.

– Vi har sagt till kunder att de ska ta på en extra tröja, för det är kallt. Så hoppas vi att detta ska lösa sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.