Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Våldsam brand i bilfirma i Uddevalla. Foto: Robert Betzehag

Storbrand i Uddevalla – bilfirma brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

En brand har härjat i en bilhandlarbyggnad i Uddevalla. Inga personer uppges vara skadade, men byggnaden blir svår att rädda, uppger vakthavande befäl Christian Andersson. Allmänheten varnades under måndagsmorgonen för giftig rök från branden.

Det vad vid 02.55 som räddningstjänsten larmades till branden. Tre räddningsstyrkor kom till  platsen och påbörjade släckningsarbetet av byggnaden, som innehåller flera bilar till ett högt värde.

– Vi kämpar för att begränsa elden så att den inte sprider sig till närliggande byggnad. Det ser inte bra ut för bilhandeln som brinner, den kommer troligtvis brinna ned helt, säger Christian Andersson, vakthavande befäl på räddningstjänsten, tidigt på morognen.

Giftig rök

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) i Uddevalla utfärdades där räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Så länge det brinner kommer det ut giftig rök från byggnaden, säger Christian Andersson.

Det beslutades att byggnaden skulle brinna ner under kontrollerade former. Vid 05.45 kunde några av räddningsstyrkorna lämna platsen, och VMA:t kunde också avlysas under morgonen.

Polis har funnits på plats vid branden och assisterat räddningstjänsten. En förundersökning om grov mordbrand har startats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.