Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slår lågorna upp från solcellerna på taket på förskolan på Hisingen i Göteborg. Föräldern och förskolechefen berättar om utrymningen och om brandorsaken. Foto: Amorina Ahlsell/SVT

Brand på förskola på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under torsdagseftermiddagen ut på ett tak med solceller på en förskola på Brämaregatan på Hisingen i Göteborg. Kraftig rök spreds från branden. Först dagen efter kunde branden släckas.

Under torsdagseftermiddagen pågick omfattande släckningsarbete av branden. Senare meddelar polisen att branden ska vara under kontroll. Det brinner men spridningsrisken har minskat.

Under torsdagskvällen ska räddningstjänsten även ha börjat montera ner taket på förskolan.

– Vi frilägger taket för att söka efter glödbränder, säger L-O Nordström från räddningstjänsten.

Under fredagsmorgonen är räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

– Vi håller på med eftersläckning, det är glödbränder i takkonstruktionen som vi har jobbat med inatt, säger Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Mötte skrikande barn

SVT:s reporter befann sig på plats strax efter att larmet om branden inkom under torsdagseftermiddagen. Hon mötte då många föräldrar med skrikande barn som skickats hem från förskolan.

– Barnen har blivit utrymda och allt har gått bra. De är hämtade av sina vårdnadshavare, säger Eva Berg, avdelningschef för förskola vid Göteborgs Stad.

Lägenheter har utrymts

Ambulans larmades till platsen men ingen behövde föras till sjukhus, enligt SOS alarms presstjänst.

Tre trappuppgångar som ligger i anslutning till förskolan har utrymts, uppger polisen.

Brandorsaken är fortfarande oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.