11 enheter larmades till ett hotell på Hisingen i Göteborg på lördagskvällen. Foto: Stephanie Tinder Londéz

Brand på hotell i Göteborg – inga personskador

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut på ett hotell på Hisingen i Göteborg på lördagskvällen. Räddningstjänsten skickade man stora resurser till platsen. Ingen människa ska ha skadats i branden.

– Uppgifterna jag fått är att det inte varit några personskador, säger Bosse Andersson, stabschef på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Det var vid 21.16 på lördagskvällen som räddningstjänsten larmades till ett hotell på Lindholmen på Hisingen i Göteborg.

En brand hade brutit ut i ett av rummen. Räddningstjänsten åkte med elva enheter men när man kom fram var branden i rummet på den åttonde våningen släckt av sprinklersystemet och hotellet utrymt.

– Hotellets utrymningslarm hade gått i gång och allt har fungerat klockrent från deras håll, säger Bosse Andersson.

Med anledning av branden väntas många gäster inte kunna återvända till sina ordinarie rum, som nu är rök- eller vattenskadade. Hotellet samlade de drabbade gästerna för att hänvisa dem till nya rum, enligt räddningstjänstens Bosse Andersson.

Nu återstår ett omfattande arbete med att tömma hotellet på rök- och vatten, något som Räddningstänsten bistår med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.