Foto: Robert Betzehag

Brand på vandrarhem utanför Ljungskile

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits misstänkta för grov mordbrand efter branden på ett vandrarhem utanför Ljungskile under morgonen. En oidentifierad person är funnen.

Det var strax före klockan sex i morse som det började brinna på vandrarhemmet som ligger nära Ljungskile.

Räddningstjänsten begränsade branden till byggnadens kök och ett angränsande rum, strax efter klockan åtta var den släckt.

– Det har börjat brinna av oklar anledning och vi har skrivit en anmälan om mordbrand som man gör i sådana fall, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Rökdykare fann person

– En person hittades av rökdykarna under släckningen, säger Mikael Svantesson, räddningschef i beredskap räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän.

Polisen bekräftar att en person är funnen efter branden

– Personen är ännu inte identifierad, så vi har således inte underrättat några anhöriga, säger polisens pressinformatör Peter Adlersson.

Två män anhållna

Under dagen har polisen hållit förhör och vid lunchtid meddelades att två personer anhållits misstänkta för grov mordbrand. Det är oklart hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.