Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En dörr förstördes helt i bränderna i en trappuppgång i ett flerfamiljshus i Frölunda natten till lördag. Polisen misstänker att bränderna var anlagda. Foto: SVT

Bränder vid två lägenhetsdörrar i Frölunda – utreds som mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om att det brann vid två lägenhetsdörrar i samma hus i Frölunda natten till lördag. Ingen person har skadats men en dörr förstördes. Händelsen utreds nu som mordbrand.

– Vi tittar på en eventuell hotbild mot dem som bor i lägenheterna, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Det var vid kvart i fyra natten till lördag som polisen larmades om bränderna vid de två lägenhetsdörrarna i Frölunda, i Göteborgs kommun.

– Det är två dörrar på samma våningsplan, ingen kom till skada men en dörr är helt sönderbränd. Vi misstänker att någon hällt brandskadlig vätska och tänt på – riktat mot de här dörrarna, säger Peter Adlersson.

Utreds som mordbrand

Under lördagsförmiddagen gjorde polisen en teknisk undersökning och polisen har också knackat dörr och samlat in filmer från övervakningskameror i området. Händelsen utreds som misstänkt mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt.

Ser ni någon koppling till gängkriminalitet?

– Det är svårt att säga nu, vi tittar på en eventuell hotbild mot dem som bor i lägenheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.