En brand utbröt på en snabbmatsrestaurang i Stenungsund under söndagen. Foto: TT

Glasflaskor kastades mot brandmän på utryckning

Uppdaterad
Publicerad

Någon hade tänt eld på tre däck på en väg i Kronogården, Trollhättan. Men när räddningstjänsten kom till platsen för att släcka branden kastades det glasflaskor mot personalen.

Räddningstjänsten i Norra Älvsborg åkte ut på larm om brand söder om Trollhättan centrum natten mot torsdagen. Larmet kom 01:46 och på en väg låg tre brinnande däck utplacerade.

– Det ligger tre däck mitt på vägen som brinner lite grann, någon hade placerat dem där, berättar Peter Grönros, inrebefäl på Norra Älvsborgs räddningsjtänst.

På plats syntes inga personer, men Grönros menar att däcken var avsiktligt placerade och det inte rörde sig om någon olycka.

– Det var inget storbrand, men när personalen går ut för att påbörja släckning så kommer det först en glasflaska som missar personalen precis och hamnar mellan dem. Då avslutar vi arbetet, packar ihop och lämnar platsen.

För dialog med polis och kommun

Det syns inte till någon människa heller när glasflaskorna börjar kastas.

– Den som kastade måste legat väl gömd.

På torsdagsmorgonen håller räddningstjänsten möte och för dialog med polis och kommun.

– Vi har ett avstämningsmöte med personalen nu för att se hur vi ska hantera det här. Personalen är oroliga och fundersamma så klart över vad det är som händer, säger Peter Grönros.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer