Ulric Långberg tycker inte strejk mot höga dieselpriser är en bra idé Foto: Sveriges Åkeriföretag

Branschorganisationen om strejkande mot dieselpriser: Fel väg att gå

Publicerad

Ett lastbilsföretag i Lilla Edet planerar att strejka mot de allt högre bränslepriserna. Men enligt branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag är det helt fel väg att gå.

– Vem strejkar man mot? Om det är den som inte vill betala så får ju de heller inget kört, säger Ulric Långberg, samhällspolitisk chef på Sveriges Åkeriföretag.

Ur ett företagarperspektiv, är en strejk mot höga bränslepriser, en mycket konstig idé. Det menar Sveriges åkeriföretags samhällspolitiska chef Ulric Långberg. I stället rekommenderar branschorganisationen att åkerierna säkrar bränsle och gör upp med kunden om eventuellt höjda priser för transporterna.

– Det är känt för alla att det är höga bränslepriser men när det gäller företagande så blir det väl ändå att man får föra den kostnaden till den som faktiskt köper transporterna, berättar Ulric Långberg, samhällspolitisk chef på Sveriges Åkeriföretag.

Hör Ulric Långberg förklara hur åkeriföretagen bör agera när dieselpriserna ökar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.