Starta klippet för att höra Kerstin Hertzman berätta om besvikelsen över att ha fått sin bröllopsnatt avbokad – samtidigt som svenska herrfotbollslandslaget kunde få plats. Foto: SVT / TT

Deras bröllopsplaner stoppades efter landslagets EM-bokning

Uppdaterad
Publicerad

När brudparets bröllopsnatt på Sankt Jörgen avbokades fick de höra att orsaken var en ombyggnation. Men på omvägar fick de veta den riktiga anledningen: Att herrlandslaget i fotboll abonnerat hotellet för träningar inför fotbolls-EM.  

– Jag blev väldigt förvånad och arg, säger Kerstin Hertzman som ska gifta sig i juni.  

Under den kommande bröllopshelgen skulle Kerstin Hertzman, hennes fästman och bröllopsgäster bo på hotellet Sankt Jörgen park i Göteborg. Bokningen gjordes ett år i förväg. Men i maj, drygt en månad innan bröllopet, avbokades plötsligt hotellrummen.  

– Det är svårt att planera ett bröllop redan som det är under pandemin och det här var spiken i kistan, säger hon.  

Utöver den felaktiga informationen om en ombyggnation när det i stället var landslaget som skulle komma riktar Kerstin Hertzman kritik mot att hotellet inte kontaktade paret direkt. Istället dröjde det flera veckor innan man hörde av sig för att erbjuda kompensation för avbokningen.

Hotellet ber om ursäkt

Hotellets vd Johan Andersson beklagar hanteringen och förklarar att man brustit i sin interna kommunikation. 

– Vi ber verkligen om ursäkt för det som hänt, säger han.  

Men varför det stod felaktig information i avbokningsbekräftelsen är enligt Johan Andersson oklart. Eftersom paret bokade via bokningssajten booking.com, menar han att det kan ha skett en miss.  

I ett mejl till SVT svarar booking.com att man informerats om renoveringsarbete av hotellet.  

“Efter att ha informerats av hotellet om att de genomgår renoveringsarbeten och inte kan uppfylla denna bokning har vi erbjudit vår hjälp för att identifiera ett lämpligt alternativ och förbli tillgängliga för att stödja dessa kunder ytterligare” skriver booking.com.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.