T.V: Frank Andersson visar upp Svenska Dagbladets bragdmedalj som han tagit emot 1977. T.H: 1975: Kung Carl XVI Gustaf delar ut medaljerna vid SM i brottning i Enskedehallen. Frank Andersson, Trollhättans BK, vann guldet i 82 kg-klassen i grekisk romersk stil, före Toimi Schoberg, BK Herkules (t.h.) och Torbjörn Andersson, Trollhättans BK, bror till segraren Frank Andersson. Foto: Arkiv / TT

Brottarkamrat i sorg efter dödsbesked

Uppdaterad
Publicerad

Frank Andersson började sin brottarkarriär i Trollhättans Atletklubb. Och nuvarande ordföranden i klubben minns Frank Andersson allra första steg på brottarmattan.

Sten-Olof Karlsson är idag ordförande för Trollhättans Atletklubb, den klubb där Frank Andersson började sin brottarkarriär. Han var aktiv i klubben redan då och minns en väldigt bra brottare och idrottsman, men framför allt en väldigt snäll kille.

– Jag tänker väldigt många tankar idag, säger Sten-Olof Karlsson. Jag följde honom sen han var riktigt liten. Från början var det nog hans bror som var bäst, men Frank blev ju särdeles duktig med tiden.

Sten-Olof Karlsson har följt Frank Anderssons karriär under åren och träffat honom med viss regelbundenhet.

– Senast var för något år sedan i samband med inspelningen av ett TV-program. Redan då tyckte han att det var lite tungt, men tänkte att det berodde på att han var otränad, säger Sten-Olof Karlsson.

Frank Andersson blev 62 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.