En kvinna fördes till sjukhus för vård av livshotande skador efter frontalkrocken på landsväg 650 i Stenungsund. Foto: Rescue Photo

Buss och bil i olycka i Stenungsund – kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Efter en olycka med en personbil och en buss på väg 650 i Stenungsund vårdas en kvinna på sjukhus med allvarliga skador. Trafiken släpptes på växelvis igen vid 17-tiden.

Vid halv tre på tisdagseftermiddagen kom larmet om en olycka med en buss och en personbil på väg 650 i Stenungsund. En kvinna fördes till sjukhus med ambulanshelikopter för vård av livshotande skador, enligt Sahlgrenskas presstjänst. Under onsdagsmorgonen bedömde Sahlgrenska kvinnans tillstånd som allvarligt.

Vägen, som också är omledningsväg efter skredet vid E6:an, var under ett par timmar helt avstängd. Vid 17-tiden släpptes trafiken på växelvis, enligt Trafikverket.

Tolv personer i bussen

Det ska handla om en frontalkrock och tolv personer befann sig i bussen, enligt räddningstjänsten. Enligt SOS Alarm ligger personbilen i diket. Vid 16.30-tiden hade ambulans och räddningstjänst lämnat platsen. Även polisen har varit på plats.

Trafiken var under ett par timmar på tisdagseftermiddagen helt avstängd på väg 650, som också används som omledningsväg efter skredet vid E6:an. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.