Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Småbarnspappan Hichem Rabhi hörde smällen på måndagsmorgonen. Bussen blev i det närmaste demolerad i kraschen. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Gasbuss och tåg kolliderade mitt i morgonrusningen

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område spärrades av efter att ett tåg kolliderade med en gasbuss vid en järnvägsövergång på Hisingen i Göteborg på måndagsmorgonen. Bussen var tom på passagerare och föraren tog sig själv ur bussen. Olyckan utreds nu som vårdslöshet i trafik.

Larmet om olyckan vid Lillhagsvägen i Göteborg kom in vid 07.38 på måndagsmorgonen. Ett stort område spärrades av eftersom det rörde sig om en gasbuss. Det fanns dock inget som tydde på att det var något läckage.

– Vi har spärrat av ett stort område, 300 meter åt varje håll. Det kommer att bli en lång insats på grund av risken för läckage, sa räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Joakim Hallin strax efter olyckan.

Inga allvarliga personskador

Bussföraren kunde ta sig ut på egen hand och det finns inga uppgifter om att någon person skadats allvarligt i samband med olyckan. Enligt uppgifter från polisen har tre personer själva uppsökt vårdcentral med lättare skador.

Hichem Rabhi bor i närheten av olycksplatsen, och hörde smällen hemifrån.

– När jag gick ut med dottern till förskolan såg jag att det var avstängt. Lekplatsen är stängd här nedanför. Det var tur att alla klarade sig, det är ju det viktiga, säger Hichem Rabhi.

Tågtrafiken inställd

Tågtrafiken på sträckan kommer tidigast att kunna komma igång på tisdag morgon. Sträckan måste besiktigas på grund av de omfattande skador som uppstått.

Olyckan utreds i nuläget som vårdslöshet i trafik och bussen kommer att tas i beslag av polisen för vidare teknisk undersökning. Det finns i nuläget ingen som delgivits misstanke om brott.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 12.30 och vid 13-tiden meddelade Trafikverket att vägen återigen var öppen för trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer