Under torsdagskvällen uppstod ytterligare ett bråk i samband med att en resenär inte vill betala på bussen i Skövde. Foto: SVT

Nytt bussbråk i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen uppstod ytterligare ett bråk i samband med att en resenär inte vill betala på bussen i Skövde. Denna gång var det en resenär som kom i handgemäng.

Det var under torsdagskvällen som en berusad kvinna klev ombord på en buss i centrala Skövde.

Kvinnan ville inte betala och då uppstod en diskussion med föraren.

– Då ingrep en passagerare som försökte avstyra situationen och denna resenär ska ha blivit slagen av kvinnan, berättar Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik för SVT Nyheter Väst.

Föraren kunde larma polisen som hämtade upp kvinnan efter att hon klivit av vid sin hållplats. Ingen polisanmälan har upprättats från föraren eller Nobina som kör på uppdrag av Västtrafik i Skövde.

”Helt oacceptabelt”

– Det är helt oacceptabelt att man använder våld och hot i kollektivtrafiken och att personer kommer emellan oavsett om det är resenärer eller förare, säger Henrik Kjellberg.

Han uppger att Västtrafik redan har inrättat ett trygghetsråd för att bli bättre i de här frågorna. En ny upphandling kring biljettkontroll är också på gång.

Vore det inte bättre att helt slopa biljetterna så slipper förare och resenärer bråk?

– Nej, det är inte ett alternativ som vi har på bordet, säger Henrik Kjellberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.