Busschaufför slagen med knogjärn

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför blev misshandlad av en passagerare tidigt på lördagsmorgonen vid Landvetter resecentrum. Den misstänkte hade någon form av vapen, troligtvis ett knogjärn.

När bussen anlände till Landvetter resecentrum vid fyratiden på lördagsmorgonen blev chauffören påhoppad och slagen av en passagerare.

– Han hade förmodligen ett knogjärn när han gav sig på chauffören. Det uppger både chauffören och vittnen till händelsen. Och knogjärn räknas som vapen, jag tror det går under knivlagen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Kördes till sjukhus

Mannen som hoppade på chauffören är i 20-25-årsåldern. Det är oklart vad som föregick misshandeln. Men chauffören, en man i 60-årsåldern, kördes med ambulans till sjukhus för att få vård för sina skador.

– Det är ju allvarligt när man ger sig på en busschaufför på det här sättet, säger Christer Fuxborg.

Enligt Sahlgrenskas pressjour är mannen lindrigt skadad.

Svårt urskilja spår

Polisen skickade en hundpatrull till platsen för att försöka spåra den misstänkte. Men vid klockan halv nio på lördagsmorgonen var jakten fortfarande utan resultat.

– Trots den sena timmen så var det en hel del folk som rörde sig ute vid platsen. Så spåren är svåra att särskilja. Men vi har ju haft övervakningskameror på de flesta bussar så vi ska granska de filmerna nu, säger Christer Fuxborg.

Händelsen rubriceras som våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.