Anneli Hejd Eriksson rånades av maskerade män vid stängning av salongen en kväll i början av december. Hör henne berätta om den dramatiska händelsen. Foto: SVT

Anneli rånades av maskerade män: ”Han riktade pistolen mot mig”

Uppdaterad
Publicerad

Anneli Hejde Eriksson knuffades in i sin frisörsalong nära Nordstan i Göteborg av 2-3 maskerade män när hon skulle stänga salongen.  De hotade henne med pistol och stal dyra hudvårdsprodukter. Nu har hon fått nog av stöket i området och vill att polisen agerar.

Det var en onsdagskväll  för snart två veckor sedan som Anneli Hejde Eriksson skulle ta in sin flagga till salongen hon driver i Västra Nordstan, inte långt från shoppingcentret. Men då kom tre män och tryckte in henne i salongen. De hade dragit ner sina luvor och hade halsdukar över halva delen av ansiktet.

– Jag föstes in mot schamponeringen och blir satt där med en man som riktar pistolen mot mig så att jag ska sitta still, säger Anneli Hejde Eriksson.

Rånarna släckte ner

Rånarna uttalade inga verbala hot utan släckte ner salongen innan de skyfflade ner dyra produkter från hyllorna i stora väskor.

– De visste var lampknappen fanns, det kändes som att de hade koll på hur det var i salongen, säger Anneli Hejde Eriksson.

Männen sa inget alls under rånet och Anneli vågade inte röra sig.

– Jag visste inte om jag skulle leva eller vad som skulle hända, säger hon med darr på rösten.

Därefter försvann männen snabbt på gatan, antagligen med en bil. Ännu har polisen inte fått tag på några misstänkta.

Grupper av män utanför stör verksamheten

Anneli driver salongen sedan 1,5 år. Hon har tidigare haft salongen på Drottninggatan, också i centrala Göteborg, men där upplevde hon att det var mycket lugnare. Totalt sett har butiksrånen minskat i centrala Göteborg, med en halvering de senaste fyra åren.

Men otryggheten verkar kvarstå. Anneli har kontakt med flera andra företagare på gatan, alla är de trötta på stöket i området. Nu vill Anneli att polisen agerar för att skapa en tryggare miljö utanför hennes arbetsplats.

– De kanske kan se till att få bort grupperingarna och splittra dem med en gång och inte vänta tills det sker något brott.

Hör Annelis berättelse om rånet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.