Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chefen för Sahlgrenskas beroendevård svarar på kritiken om drogförsäljning inne på avdelningarna. Foto: SVT

Chefen om drogförsäljningen på sjukhuset: ”Jättesvårt att få till ett totalstopp”

Publicerad

Personalen genomsöker rum och tillhörigheter regelbundet, men det är svårt att helt stoppa drogerna inne på beroendeavdelningarna. Det menar chefen för beroendevården på Sahlgrenska universitetssjukhuset

– Vi är ju en vårdinrättning, inte kriminalvård eller polis, säger Jörgen Vennsten.

I klippet svarar chefen på kritiken om drogförsäljning inne på avdelningarna.

Patienten Kari Viitanen tycker det är förödande att Stadsmissionens beroendevård ska övergå till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Han menar att det inte handlar om vård, snarare förvaring.

Det håller inte chefen för sjukhusets beroendevård med om.

– Här kan man säkert ha olika erfarenheter. Om det är en period med mycket sjuka patienter och mycket som händer kanske man får mindre tid med patienter just då. Men jag skulle vilja säga att jag tror vi har rätt många goda exempel också från patienter som varit på våra avdelningar, säger Jörgen Vennsten.

Det är ett delat ansvar som samhället har för den här patientgruppen, menar han.

– Vi arbetar ju i samverkan med andra aktörer i samhället, socialtjänsten och andra, för att göra det som behöver göras. Alla har vi ett engagemang för att vi bryr oss om den här patientgruppen, säger Jörgen Vennsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.