Göteborgsföretaget Chilli har gått i konkurs. Foto: Martin Grill, SVT.

Chilli i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsföretaget Chilli har försatts i konkurs av tingsrätten i Göteborg. Orsaken är tre år av förluster.

Chilli är en familjeägd butikskedja med 23 inredningsbutiker runt om i landet och två hämtlager, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Företaget bedriver även webbshop. Bolaget har begärt sig självt i konkurs eftersom det är på obestånd. Under de tre senaste räkenskapsåren har bolaget gått med förluster varje år, 2012 minus 3,6 miljoner, 2013 minus 14 miljoner och 2014 minus 7 miljoner.

Jack Moell grundade Chilli  tillsammans med sina söner 2002 efter att de sålt porslins- och glaskedjan Cervera. Sedan dess har man expanderat kraftigt. Så sent som i oktober 2014 invigde han en ny Chilli-butik i Kalmar.

– Vi har vuxit med tre-fyra butiker under ett antal år nu, det tempot håller vi, sade Jack Moell då.

Bolaget uppger i sin konkursansökan att man försökt sälja företaget under en tid och att det finns intresserade köpare, som nu konkursförvaltaren får ta kontakt med.

Advokat Niklas Körling är utsedd till konkursförvaltare.

Företaget Chilli har 150 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.