Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Charles Strömblad berätta hur man coronaanpassat årets cortege – och se smakprov på miniatyrekipagen, i klippet. Foto: Chalmers cortegekommitté och Tomas Singer

Cortege i miniatyr när valborgsfirandet coronasäkras

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen folkfest med tusentals personer – men nu under Valborgshelgen kommer Chalmerscortegen ändå bli av, om än i ett väldigt annorlunda – och mindre – format.

Hör Charles Strömblad, kassör Chalmers cortegekommitté, berätta om årets pandemianpassade cortege i klippet.

Vanligtvis brukar runt 200 000 personer samlas i centrala Göteborg för att se på Chalmerscortegen, karnevalen där studenter från Chalmers tekniska högskola bygger modeller som de visar upp på lastbilsflak och olika fordon. Ofta tar man upp och skojar om aktuella händelser från året.

Men det satte pandemin stopp för redan förra året, då cortegen ställdes in för första gången sedan andra världskriget. Då gjorde cortegekommittén en utställning i mindre skala istället, men i år har man satsat större på att involvera studenter i att bygga en cortege i miniatyr som ställs ut i skyltfönster runt om i Göteborg.

Du kan bland annat se miniatyrcortegen på Pedagogen, Bio Roy, Campus Lindholmen och på Göteborgs stadsmuseum. Mer info om var du hittar utställningsplatserna finns på Chalmerscortegens sidor i sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet