Starta klippet för att höra Per Albertsson, samordningsansvarig för pandemigruppen på Sahlgrenska, berätta om det nya allvarliga coronaläget Foto: Oscar Barragan / SVT Nyheter

Covidläkaren mer orolig än i våras: ”Väldigt ansträngt”

Publicerad

Ont om personal, ett uppdämt behov av annan vård och ett ökande antal smittade med covid-19. Så ser läget ut för Sahlgrenska universitetssjukhuset just nu.

– På ett sätt är det allvarligare än det var i våras, säger Per Albertsson, samordningsansvarig för pandemigruppen på Sahlgrenska.

I klippet ovan kan du höra Per Albertssons berätta om läget på Sahlgrenska.

På onsdagen vårdades ett femtiotal patienter med covid-19 på Sahlgrenska universitetssjukhuset, varav fem stycken fick intensivvård. Smittspridningen har ökat med 90 procent på en vecka i Göteborg, enligt Albertsson.

– Det här är illa, det måste stanna av. Annars kommer vi få en väldigt kraftig belastning på sjukvården, säger Per Albertsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet